Ciasto do naleśników francuskich

Naleśniki można robić z czekoladą, ale także można je zrobić z nutellą, która jest smaczniejszą alternatywą jeśli chodzi o dodatek do naleśników akurat. Poniżej przedstawiamy sposób na przygotowanie naleśników w wersji francuskiej, z masłem, które jest roztopione,a jednocześnie doskonale łączy się ze smakiem naleśników. Do zrobienia takich naleśników będą potrzebne masło, cukier, a także tradycyjnie mąka oraz sól. Dobrze jest robić takie naleśniki w blenderze, wtedy ciasto nie będzie miało grudek, które obniżają komfort spożywania takiego dania. Należy powoli dodawać do wlanego do blendera mleka mąkę razem z jajkami aż do czasu kiedy cały napój nie uzyska konsystencji ciepłego jogurtu, nie może być jednak taki napój zbyt rzadki oczywiście, później trzeba odstawić wszystko na około pół godziny lub jeśli wolimy, możemy włożyć wszystko do lodówki na całą noc. Rano można po takim leżakowaniu dodać nieco masła do takiego napoju. Pamiętajmy o tym, aby rozgrzać patelnię przed smażeniem.

Comments are closed.